علائم زگیل تناسلی در زنان چیست؟

علائم زگیل تناسلی در زنان چیست؟

علائم زگیل تناسلی در زنان چیست؟

Blog Article

زگیل‌های ناحیه تناسلی در بانوان، از جمله عفونت‌های مقاربتی رایجی هستند که به دلیل ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) پدید می‌آیند. این ویروس می‌تواند منجر به بروز سرطان‌هایی نظیر سرطان دهانه رحم و سرطان رحم در زنان گردد. همچنین، یکی دیگر از انواع ویروس HPV می‌تواند عامل بروز سرطان روده بزرگ در زنان باشد.

این ویروس به شدت سرایت‌پذیر است و به همین خاطر، عفونت‌های ناشی از HPV در زنان به عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی شناخته می‌شوند. خطرات ناشی از زگیل‌های تناسلی در زنان، به مراتب بیشتر از مردان است. در ادامه، با ما همراه باشید تا با نشانه‌ها، دلایل و روش‌های درمان عفونت‌های HPV در زنان آشنا شوید و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه‌های درمانی، به دکتریاب مراجعه نمایید.

زگیل تناسلی در زنان چیست؟


زگیل‌های تناسلی، که به آن‌ها زگیل‌های مقاربتی نیز گفته می‌شود، بیماری مقاربتی متداولی هستند که در قالب برجستگی‌های کوچک شبیه به گل‌کلم در اطراف یا روی اندام‌های تناسلی ظاهر می‌شوند. این بیماری پوستی و عفونی توسط ویروس HPV ایجاد می‌شود و از طریق تماس پوستی مستقیم با فرد آلوده، واژن، مقعد یا از طریق روابط جنسی و دهانی منتقل می‌گردد.

میزان انتقال زگیل‌های تناسلی در زنان بسیار بالاست و اغلب در اولین تماس جنسی به فرد دیگر منتقل می‌شود. تغییرات در سبک زندگی و رفتارهای جنسی در جهان امروزی، سن شروع این بیماری را به ۱۲ سالگی کاهش داده و تعداد مبتلایان را افزایش داده است. واکسیناسیون با واکسن HPV یا گارداسیل، بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به زگیل‌های تناسلی و سرطان‌های ناشی از HPV در زنان است.

علائم زگیل تناسلی زنان


از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم؟، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می‌تواند در برخی موارد بدون هیچ‌گونه نشانه‌ای باقی بماند، در حالی که در موارد دیگر ممکن است به ایجاد زگیل‌های تناسلی یا حتی سرطان در زنان منجر شود. علائمی مانند سوزش، خارش، یا حساسیت در اطراف ناحیه واژن می‌توانند از علائم شایع این ویروس باشند. با این حال، ویروس HPV می‌تواند علائم دیگری نیز داشته باشد که شامل موارد زیر است:

●  تشکیل زائده‌های سخت، برجسته و گوشتی‌مانند در اطراف و روی واژن و مقعد که گاهی اوقات به شکل گل‌کلم می‌باشند.

●  هر بخش از بدن که در تماس جنسی قرار می‌گیرد، ممکن است به عفونت HPV مبتلا شود، از جمله واژن، دهانه رحم، کشاله ران، گلو و دهان در زنان و آلت تناسلی، ران، کشاله ران و اسکروتوم در مردان.

●  درد، خارش و سوزش در ناحیه تناسلی.

●  خونریزی پس از رابطه جنسی یا نشانه‌های غیرمعمول در واژن می‌توانند نشان‌دهنده وجود زگیل تناسلی در داخل واژن باشند.



نوشته های مشابه





  • چه چیزی باعث یائسگی زودرس میشه ؟

    چه چیزی باعث یائسگی زودرس میشه ؟



  • چرا در بارداری یبوست میگیریم ؟

    چرا در بارداری یبوست میگیریم ؟






●  انسداد مجاری ادراری در صورت وجود زگیل تناسلی در این مجاری.

●  تشکیل زگیل و برآمدگی در اطراف دهان، زبان، لب‌ها و گلو در افرادی که رابطه جنسی دهانی با فرد آلوده داشته‌اند.

●  ترشحات و رطوبت غیرعادی در ناحیه برآمدگی‌ها.

چگونه می‌توان فهمید که زگیل تناسلی وجود دارد؟


زگیل‌های تناسلی در زنان معمولاً به صورت برآمدگی‌ها و زائده‌هایی با رنگ پوست یا کمی روشن‌تر از آن ظاهر می‌شوند که بر روی واژن، دهانه رحم یا مقعد قرار دارند. این زائده‌ها از نزدیک شبیه به گل‌کلم هستند و معمولاً بدون درد می‌باشند، اما ممکن است خارش و خونریزی داشته باشند. مهم است که جوش‌های پوستی یا عفونت‌های پوستی را با زگیل تناسلی اشتباه نگیرید. در صورت مشاهده علائم اولیه، باید به پزشک متخصص یا متخصص زنان مراجعه کرده و آزمایش‌های مربوط به بیماری‌های مقاربتی یا آزمایش HPV را انجام دهید.

به کدام پزشک برای بررسی علائم زگیل تناسلی زنان مراجعه کنیم؟


برای بررسی علائم زگیل تناسلی در زنان، اولین مرجع متخصص زنان است. متخصصان عفونی، اورولوژی، زنان و زایمان، و متخصصان بیماری‌های مقاربتی نیز می‌توانند در لیست پزشکانی قرار گیرند که برای بررسی علائم HPV تناسلی در زنان باید به آن‌ها مراجعه کرد. در صورت مشاهده علائم نگران‌کننده در ناحیه واژن یا مقعد پس از داشتن رابطه جنسی پرخطر و بدون محافظت، باید آزمایش HPV انجام شود. مشاوره تلفنی با متخصص زنان نیز می‌تواند مفید باشد. در صورت داشتن علائم HPV یا انجام رابطه جنسی پرخطر، برای بررسی بیماری به متخصص زنان یا متخصص عفونی مراجعه کنید. از طریق سایت دکتریاب می‌توانید با بهترین متخصصان در ارتباط باشید.

علت زگیل تناسلی در زنان



علت زگیل تناسلی در زنان


ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به عنوان عامل اصلی بروز زگیل‌های تناسلی در زنان شناخته می‌شود. این ویروس، که بیشتر در افراد زیر سی سال دیده می‌شود، از طریق مسیرهای زیر منتقل می‌گردد:

●  تماس جنسی از طریق واژن یا مقعد

●  رابطه دهانی

●  تماس مستقیم پوستی با ناحیه تناسلی آلوده به ویروس HPV

●  هنگام زایمان از مادر به نوزاد

لازم به ذکر است که علائم ناشی از ویروس HPV ممکن است بلافاصله پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر نشوند و ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد تا نشانه‌های بیماری بروز کنند.

زگیل تناسلی در زنان مجرد


زگیل تناسلی، که نوعی بیماری مقاربتی بسیار مسری است، می‌تواند بدون نیاز به دخول جنسی منتقل شود. هر نوع تماس پوستی با ناحیه تناسلی آلوده به ویروس HPV می‌تواند به انتقال ویروس منجر شود. روابط جنسی مقعدی و دهانی، همچنین استفاده از کاندوم‌های آلوده، می‌توانند راه‌های انتقال ویروس به زنان مجرد باشند که روابط جنسی بدون محافظت دارند. اما، ویروس HPV از طریق تماس‌های روزمره مانند آغوش گرفتن، دست دادن، استفاده مشترک از حمام یا توالت منتقل نمی‌شود.

چگونه زگیل تناسلی تشخیص داده می‌شود؟


برای تشخیص زگیل تناسلی، مراجعه به متخصص زنان ضروری است. این پزشک با انجام معاینه بدنی و بررسی زائده‌های موجود می‌تواند تشخیص دهد که آیا برآمدگی‌ها ناشی از ویروس HPV هستند یا خیر. گاهی اوقات، علائم ویروس HPV در نواحی داخلی دستگاه تناسلی مانند دهانه رحم یا داخل واژن ظاهر می‌شوند و در این صورت، متخصص زنان یا متخصص بیماری‌های عفونی ممکن است بر اساس علائم موجود، احتمال ابتلا به ویروس HPV را مطرح کند و برای تأیید وجود ویروس، آزمایش‌های پاپ اسمیر و خون را تجویز نماید.

تست پاپ اسمیر برای تشخیص زگیل تناسلی در زنان


توصیه می‌شود زنان بالای سی و پنج سال هر سال یک بار تست پاپ اسمیر را انجام دهند. این تست، که شامل نمونه‌برداری از سلول‌های دهانه رحم و واژن است، نه تنها برای تشخیص HPV بلکه برای بررسی عفونت‌ها و سرطان‌های احتمالی دستگاه تناسلی نیز استفاده می‌شود. در طی این آزمایش، دهانه رحم با استفاده از دستگاه اسپکولوم باز شده و با برس استریل، نمونه‌برداری از سلول‌ها انجام می‌گیرد.

آزمایش خون برای تشخیص زگیل تناسلی در زنان


در مقابل تست پاپ اسمیر، آزمایش خون به عنوان یک روش مولکولی برای تشخیص HPV در هر دو جنس استفاده می‌شود و دقت بالایی دارد. روش‌های ژنوتایپینگ و REAL TIME PCR دو روش متداول برای تشخیص این بیماری مقاربتی هستند.

درمان زگیل تناسلی



درمان زگیل تناسلی


زگیل‌های ناحیه تناسلی، که از عفونت‌های مقاربتی رایج به شمار می‌روند، با استراتژی‌های درمانی متنوعی قابل مدیریت و درمان هستند. در صورت بروز نشانه‌هایی از این بیماری و تأیید ابتلا به ویروس HPV، مهم است که خونسردی خود را حفظ کنید و برای مشاوره و درمان به متخصص بیماری‌های عفونی یا متخصص زنان مراجعه نمایید. در صورتی که امکان مراجعه حضوری در ابتدا وجود ندارد یا احساس ناراحتی از معاینه می‌کنید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با پزشک بهره‌مند شوید.

توجه داشته باشید که زمان یک عامل کلیدی در فرآیند درمانی است؛ هر چه سریع‌تر اقدام به درمان نمایید، نتایج بهتری خواهید گرفت. بنابراین، در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرمعمول، بدون تأخیر به متخصص زنان مراجعه کنید. روش‌های درمانی بسته به اندازه و موقعیت زگیل‌ها متفاوت خواهد بود. روش‌های متداول درمانی عبارتند از:

●  استفاده از پمادهای مخصوص برای کنترل و درمان زگیل‌ها

●  درمان با استفاده از لیزر

●  کرایوتراپی یا درمان سرما

●  الکتروکوتر برای سوزاندن زائده‌ها

●  روش‌های درمانی خانگی

●  دارو درمانی

●  اقدامات جراحی

انتخاب یک پزشک متخصص و با تجربه در موفقیت درمانی نقش بسزایی دارد. پیش از مراجعه به کلینیک یا پزشک، اطمینان حاصل کنید که تمامی جوانب را در نظر گرفته‌اید و به یک متخصص مجرب و مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. در حال حاضر، روش‌های درمانی نظیر لیزر و کرایوتراپی از مؤثرترین شیوه‌های درمانی برای HPV به شمار می‌روند.

پمادهای مورد استفاده برای درمان زگیل تناسلی


یکی از روش‌های درمانی، استفاده از پماد پودوفیلین است که یک داروی موضعی با منشأ گیاهی است و از گیاه مهرگیاه تهیه می‌شود. این پماد برای درمان زگیل‌های موجود بر روی قسمت‌های بیرونی آلت تناسلی و واژن در هر دو جنس، و همچنین پوست بیرونی ناحیه بین مقعد و دستگاه تناسلی قابل استفاده است.

روش‌های درمان خانگی برای زگیل‌های تناسلی


بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط NHS، زگیل‌های تناسلی دارای بیش از یک میلیون نوع مختلف هستند و هر کدام روش‌های درمانی متفاوتی دارند. در برخی موارد، با توصیه پزشک می‌توان از روش‌های درمانی خانگی برای مدیریت HPV استفاده کرد. این روش‌ها شامل استفاده از:

●  سرکه سیب

●  روغن درخت چای

●  سیر

●  روغن کرچک

●  آلوئه ورا

●  زردچوبه

●  سبزیجات

●  پیاز

●  عصاره آناناس

●  پیچک دیواری

●  نارون کوهی

مراجعه به چه پزشکی برای درمان زگیل‌های تناسلی لازم است؟


برای درمان زگیل‌های تناسلی، مراجعه به یک متخصص زگیل تناسلی ضروری است. این متخصص می‌تواند یک متخصص اورولوژی یا یک متخصص بیماری‌های عفونی با تخصص در بیماری‌های مقاربتی باشد. این تیم متخصص با استفاده از روش‌های درمانی متنوع مانند کرایوتراپی یا دارو درمانی، در فرآیند درمانی شما کمک خواهند کرد.

عوارض زگیل تناسلی در زنان



عوارض زگیل تناسلی در زنان


زنانی که با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) آلوده شده‌اند، در صورت بارداری با مجموعه‌ای از عوارض و خطرات مواجه می‌شوند که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

●  انتقال ویروس HPV از مادر به نوزاد در هنگام زایمان طبیعی امکان‌پذیر است.

●  در زنان باردار مبتلا به زگیل‌های تناسلی گسترده، مشکلات ادراری و انسداد مجاری ادراری ممکن است رخ دهد.

●  ویروس HPV در زنان می‌تواند به تغییرات سلولی در دهانه رحم منجر شود که در طول زمان ممکن است به سرطان سرویکس تبدیل شوند.

●  سرطان واژن و سرطان مقعد نیز از جمله عوارض احتمالی ناشی از پیشرفت ویروس HPV هستند. رابطه جنسی آنال می‌تواند به گسترش ویروس به ناحیه مقعد کمک کند.

●  سرطان دهان و گلو نیز می‌تواند نتیجه‌ی رابطه جنسی دهانی با فرد آلوده به ویروس HPV باشد.

پیشگیری از زگیل تناسلی


برای پیشگیری از زگیل تناسلی، اقدامات پیشگیرانه و احتیاط‌های لازم در روابط جنسی باید مورد توجه قرار گیرند. افزایش تعداد شریک‌های جنسی و برقراری روابط جنسی بدون محافظت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی را افزایش دهد. توصیه‌های زیر می‌تواند به کاهش خطر ابتلا کمک کند:

●  استفاده از کاندوم: کاندوم می‌تواند خطر ابتلا به ویروس HPV را کاهش دهد، اگرچه تضمینی برای پیشگیری ۱۰۰ درصدی نیست زیرا کاندوم تمام نواحی تناسلی را پوشش نمی‌دهد.

●  واکسیناسیون: واکسن HPV می‌تواند از ابتلا به ویروس جلوگیری کند. سن توصیه شده برای واکسیناسیون بین ۱۱ تا ۱۲ سالگی است، اما زنان تا سن ۲۶ سالگی نیز می‌توانند واکسن را دریافت کنند. قبل از واکسیناسیون باید با پزشک مشورت شود تا از عدم وجود حساسیت اطمینان حاصل شود. زنان باردار نباید واکسن دریافت کنند.

●  انتخاب سبک زندگی سالم، تغییر عادات غذایی، ترک سیگار و پرهیز از داشتن شریک‌های جنسی متعدد نیز می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی کمک کند.

محل شیوع زگیل تناسلی در زنان


ویروس HPV معمولاً در نواحی داخلی واژن، اطراف دهانه رحم و مقعد در زنان شایع است. در مردان، زگیل‌ها بیشتر در نوک آلت تناسلی، بیضه‌ها، اطراف آلت تناسلی یا ناحیه مقعد دیده می‌شوند.

بهترین دکتر برای زگیل تناسلی زنان



بهترین دکتر برای زگیل تناسلی زنان


در انتخاب پزشک متخصص برای درمان ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، دقت و تبحر پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا نبود مهارت کافی می‌تواند به تشدید علائم منجر شود. هنگام جستجو برای یافتن پزشکی که در درمان HPV تخصص دارد، به تجربه، دانش و اعتبار پزشک توجه کنید.

نتیجه‌گیری و دستورالعمل‌های مراجعه به پزشک


HPV موجب ایجاد برآمدگی‌های نرم و گوشتی در نواحی تناسلی، مقعد یا داخل واژن می‌شود که doctor-yab می‌تواند باعث احساس سوزش، خارش، درد و ناراحتی شود. این ویروس از طریق روابط جنسی بدون محافظت و داشتن شریک‌های جنسی متعدد و ناشناس منتقل می‌شود.

برای پیشگیری از ابتلا به HPV، بهترین روش عدم برقراری روابط جنسی بدون محافظت از طریق واژن، مقعد و دهان است. استفاده از کاندوم می‌تواند خطر انتقال ویروس را کاهش دهد، حتی اگر شریک جنسی بدون علائم باشد. واکسیناسیون HPV قبل از سن ۱۵ سالگی و تکرار آن هر ۶ ماه یک بار، به همراه انتخاب شریک جنسی مطمئن، از دیگر روش‌های مؤثر در پیشگیری است.

در صورت بروز هرگونه علامت غیرمعمول، بلافاصله به متخصص زنان مراجعه کنید و در صورت تشخیص ابتلا، اطلاع‌رسانی به شریک جنسی خود را فراموش نکنید. همچنین، می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصص زنان بهره‌مند شوید.

Report this page